Κλειστές για δύο ώρες την Πέμπτη οι τράπεζες της Κύπρου

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη στην Κύπρο οι τράπεζες από τις 12:30 έως τις 14:30, καθώς οι τραπεζικοί υπάλληλοι κήρυξαν δίωρη προειδοποιητική απεργία, εκφράζοντας τις ανησυχίες τους για τα Ταμεία Πρόνοιας, τα οποία ζητά να προστατευτούν.

“Με έντονη ανησυχία παρακολουθούμε τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα της συμφωνίας με την τρόικα για την επικείμενη υπογραφή του μνημονίου. Παρ’ όλες τις μέχρι τώρα υποσχέσεις και δεσμεύσεις της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας, τα θέματα τα οποία αφορούν το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας εξακολουθούν να βρίσκονται σε εκκρεμότητα”, υποστηρίζει σε εγκύκλιό της η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ) και συνεχίζει:. “Η μέχρι τώρα προσπάθειά μας, οι κινητοποιήσεις μας και το μήνυμα αποφασιστικότητας του συνόλου του τραπεζικού κόσμου, φαίνεται δεν έχει απομακρύνει πλήρως τον κίνδυνο από τα Ταμεία Προνοίας των συναδέλφων της Λαϊκής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου αλλά και από τα Ταμεία άλλων εργαζομένων που μεγάλο μέρος τους ήταν κατατεθειμένο στις Τράπεζες Κύπρου και Λαϊκής”.

Όπως καταγγέλλει η ΕΤΥΚ, "η εξαίρεση των Ασφαλιστικών Εταιρειών από το Κούρεμα (Διάταγμα) αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι αν κάποιοι 'δικοί' μας, όχι η Τρόικα, ήθελαν, μπορούσαν να τα διασφαλίσουν. Δεν μπορεί να διασφαλίζονται οι καταθέσεις των Ασφαλιστικών Εταιρειών και τα Ταμεία Προνοίας να θυματοποιούνται".