Η Μέρκελ ανησυχεί για αυτούς που… ανησυχούν

Για ανησυχία των αγορών ότι ορισμένες χώρες του ευρώ δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν τα χρέη τους, έκανε λόγο η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel.

“Υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης στις αγορές ότι ορισμένες χώρες της ευρωζώνης δεν θα μπορέσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους μακροπρόθεσμα. Ο κόσμος αναρωτιέται πόσο ανταγωνιστικές είναι οι χώρες της ευρωζώνης” δήλωσε μιλώντας στην Ομοσπονδία Γερμανικών Βιομηχανιών. 

Σύμφωνα με το Reuters τόνισε ότι χρειάζεται καιρός για να λυθεί η κρίση, αλλά διευκρίνισε πως το δημοσιονομικό συμβόλαιο που επιβάλει πειθαρχία στους προϋπολογισμούς ήταν μία ένδειξη προόδου, όπως επίσης και η πρόοδος που επιτυγχάνεται στο μέτωπο της τραπεζικής ενοποίησης. 

Η γερμανίδα καγκελάριος διευκρίνισε πάντως, ότι είναι πρόωρο να γίνεται συζήτηση για ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών στην ευρωζώνη, ενώ τάχθηκε υπέρ της ισχυρότερης ευρωπαϊκής εποπτείας των τραπεζών διευκρινίζοντας ότι η ΕΒΑ δεν μπορεί να αναλάβει αυτό το καθήκον, ενώ τόνισε πως δεν πρέπει να κινηθούμε πολύ γρήγορα στην πλήρη τραπεζική ενοποίηση.