Αβέρωφ Νεοφύτου: Το μνημόνιο δεν ήταν επιλογή

Το μνημόνιο δεν ήταν επιλογή, αλλά δίλημμα μεταξύ οδυνηρότατων μέτρων και άτακτης χρεοκοπίας. Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι αυτός ο λαός έχει τις δυνάμεις να ξεπεράσεις τις δυσκολίες.

"Η χώρα μας περνά την πιο κρίσιμη φάση της σύγχρονης ιστορίας της, οι πολίτες ανεξάρτητα κοινωνικής ή επαγγελματικής τάξης βιώνουν τις οδυνηρότατες συνέπειες της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης", ανέφερε ο κ. Νεοφύτου μετά από συνεδρία Πολιτικού Γραφείου και Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΔΗΣΥ.

Ο κ. Νεοφύτου ξεκαθάρισε πως “το μνημόνιο δεν ήταν επιλογή κανενός, ήταν ένα δίλημμα που τέθηκε τόσο στην προηγούμενη όσο και στην παρούσα διακυβέρνηση. Ένα δίλημμα μεταξύ οδυνηρότατων μέτρων και μιας άτακτης χρεοκοπίας".

Σχολίασε ακόμα πως "αντιλαμβανόμαστε πλήρως τόσο τις συνέπειες αλλά και τα αισθήματα του συνόλου του Κυπριακού λαού", προσθέτοντας ότι "δε θα δημιουργήσουμε μεγάλες προσδοκίες, θα λέμε την αλήθεια στο λαό", και επισημαίνοντας πως "οι πολίτες απαιτούν από μας να μαθαίνουν τις αλήθειες, και οι πραγματικότητες είναι πάρα πολύ δύσκολες, όμως ενωμένοι όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να σώσουμε την οικονομία του τόπου, να ανασκουμπωθούμε, να γίνουμε ένα. Να σφίξουμε ο ένας το χέρι του άλλου και να βαδίσουμε το δύσκολο δρόμο κοιτάζοντας μπροστά".

Καταλήγοντας, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξέφρασε την πεποίθηση ότι "αυτός ο λαός έχει τις δυνάμεις να ξεπεράσει και αυτές τις δυσκολίες, δεν υποσχόμαστε πολλά, ζητούμε από το λαό μας υπομονή και όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε να ξαναφέρουμε την ελπίδα στον τόπο μας”.