Αρχίζει η έρευνα για τις διαγραφές χρεών από τράπεζες της Κύπρου

Ξεκινάει την Τρίτη 2 Απριλίου η διερεύνηση της υπόθεσης διαγραφής χρεών πολιτικών και συγγενικών τους προσώπων από κυπριακές τράπεζες, δήλωσε μιλώντας αποκλειστικά στο euronews, ο Γενικός Εισαγγελλέας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πέτρος Κληρίδης.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία, ο κ. Κληρίδης  επιβεβαίωσε ότι έχει αποστείλλει τη λίστα με τα ονόματα εκείνων που τα χρέη διαγράφηκαν από τις τράπεζες Λαϊκή και Κύπρου στην αρμόδια επιτροπή Θεσμών της κυπριακής Βουλής.

Όπως τόνισε ο κ. Κληρίδης, η επιτροπή θα προχωρήσει στην εξετάση της λίστας την προσεχή Τρίτη 2 Απριλίου. Την Δευτέρα 1η Απριλίου η Βουλή θα παραμείνει κλειστή λόγω  εθνικής εορτής.

Σε δηλώσεις του επίσης στο euronews, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, και πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης είπε ότι δεν έχει φτάσει στα χέρια του η λίστα που αφορά την διαγραφή χρεών ενώ συμπλήρωσε ότι σε επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Πέτρο Κληρίδη, ζητά όλες τις λίστες με τα ονόματα όσων εμπλέκονται σε θέματα διαγραφής χρεών αλλά και εκροής χρημάτων από την Κύπρο στο εξωτερικό.

Τόνισε επίσης ότι η δημοσιοποίηση της λίστας διαγραφής χρεών όπου φέρεται να εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα ή συγγένεις αυτών, έγινε για λόγους εντυπωσιασμού από ορισμένα ΜΜΕ και ότι ο ίδιος εφόσον παραλάβει τη λίστα αυτή ή οποιαδήποτε άλλη, δεν πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα αν δεν ολοκληρωθεί η διευρεύνηση της όλης υπόθεσης.