Στην τράπεζα Κύπρου το προσωπικό της Λαϊκής

Με την επαναλειτουργία των τραπεζικών ιδρυμάτων της χώρας όλο το προσωπικό της Λαϊκής μεταφέρεται στην Τράπεζα Κύπρου σύμφωνα με το sigmalive.

Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών στα πλαίσια εξυγίανσης της Λαϊκής με εντολή της Κεντρικής Τράπεζας συνεπάγεται: "Οι περισσότερες από τις τραπεζικές της εργασίες, συμπεριλαμβανομένων όλων των ασφαλισμένων καταθέσεων, έχουν μεταφερθεί στην Τράπεζα Κύπρου και το προσωπικό της θα εργοδοτηθεί από την Τράπεζα Κύπρου. Τα υποκαταστήματα της τράπεζας θα ανοίξουν κανονικά για τραπεζικές εργασίες και οι πελάτες θα είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους μέσω του υποκαταστήματός τους και θα μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες".

Αναφέρεται ότι και οι συντεχνίες και απλοί εργαζόμενοι αλλά και στελέχη από τις τράπεζες γνωρίζουν ότι σύντομα θα γίνουν νέες συμβάσεις εργασίας ενώ στα πλαίσια αναδιάρθρωσης των τραπεζών θα υπάρξουν και προγράμματα εθελούσιας εξόδου. Ωστόσο, δεν θα υπάρξουν μαζικές απολύσεις χωρίς προειδοποιήσεις και δίχως αποζημιώσεις.