Σαρρής: Ο κατήφορος της Λαϊκής ξεκίνησε με ανεξέλεγκτα δάνεια στην Ελλάδα

Από το 2007, τονίζει ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, ότι είχε ξεκινήσει ο κατήφορος για τη Λαϊκή Τράπεζα, όταν, όπως είπε, η Τράπεζα "έπεσε στα χέρια ανθρώπων, που παραχωρούσαν ανεξέλεγκτα τεράστια ποσά σε δάνεια, κυρίως στον ελλαδικό χώρο".

Σύμφωνα με τον κ. Σαρρή, όταν ανέλαβε επικεφαλής στη διοίκηση της Λαϊκής, η τράπεζα ήταν ήδη σε πολύ κακή κατάσταση και κρατήθηκε στον "αναπνευστήρα" για δύο χρόνια. "Προσπαθήσαμε", συμπλήρωσε, "να κερδίσουμε χρόνο ώσπου να προσφύγει η Κύπρος στον Μηχανισμό Στήριξης".

Ο κ. Σαρρής, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ "Επωνύμως", που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Αιμιλία Κενεβέζου, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων περικοπών στους μισθούς και τις συντάξεις.

Αυτό, είπε, θα εξαρτηθεί από τις διαπραγματεύσεις που θα έχει η κυβέρνηση με την τρόικα τις ερχόμενες ημέρες για την ολοκλήρωση του μνημονίου. Ο κ. Σαρρής χαρακτήρισε "μεγάλη επιτυχία την πρώτη απόφαση του Eurouroup" και διατύπωσε την εκτίμηση ότι, αν εφαρμοζόταν, δεν θα οδηγείτο σε διάσπαση η Λαϊκή Τράπεζα.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών, εκτίμησε ότι το θέμα παραμένει στο τραπέζι, εφόσον περιλαμβάνονται στο μνημόνιο. Σημείωσε, ωστόσο, ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνουν αμέσως και ατάκτως.