Έτοιμη να συνεργαστεί με την τράπεζα των BRICS η Παγκόσμια Τράπεζα

Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα πως είναι έτοιμη να συνεργαστεί στενά με τη νέα τράπεζα ανάπτυξης που θα ιδρύσουν οι αναδυόμενες οικονομίες (BRICS - Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότιος Αφρική), επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα στα δύο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

"Χαιρετίζουμε τη δημιουργία τράπεζας ανάπτυξης από τις χώρες της BRICS και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε στενά με τη νέα αυτή τράπεζα με στόχο την εξάλειψη της φτώχειας", επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Οι ηγέτες της BRICS, που συναντώνται από χθες Τρίτη στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, ανακοίνωσαν την ίδρυση κοινής τράπεζας που θα χρηματοδοτεί κυρίως έργα υποδομής. Η τράπεζα αυτή θα έχει αρχικό κεφάλαιο 50 δισ. δολάρια, 10 δισ. από κάθε χώρα.

"Η δημιουργία μιας τράπεζας ανάπτυξης είναι ένα μεγάλο έργο. Περιμένουμε λεπτομέρειες για τα μέσα χρηματοδότησής της, το διοικητικό της συμβούλιο και την έδρα της", τονίζεται στην ανακοίνωση της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία επισημαίνει την πρόθεσή της να βοηθήσει τη νέα αυτή τράπεζα με την παροχή τεχνογνωσίας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...