“Ασυμφωνία χαρακτήρων” για την τράπεζα των BRICS

Παρά την αρχική καλή τους πρόθεση , οι υπουργοί Οικονομικών των μεγαλύτερων αναδυόμενων οικονομιών του κόσμου (BRICS)δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σχετικά με τη χρηματοδότηση και τον τόπο όπου θα έχει την έδρα της μια τράπεζα ανάπτυξης που θα δημιουργηθεί από την ομάδα , όπως παραδέχθηκε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Άντον Σιλουάνοφ από  τη Νότια Αφρική- όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος της Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας, Κίνας και Δημοκρατίας της Νοτίου Αφρικής.

Ο Ρώσος υπουργός πρόσθεσε ότι θα απαιτηθούν περαιτέρω βήματα για να μπορέσει να δημιουργηθεί η τράπεζα ανάπτυξης των BRICS. Παρ'ολα αυτά,ο Σιλουάνοφ δήλωσε ότι  "η απόφαση για τον τόπο της έδρας της τράπεζας και τη χρηματοδότησή της μένει ακόμη να ληφθεί",

Το αρχικό κεφάλαιο της Τράπεζας των BRICS αναμένεται να είναι περίπου 50 δισεκ. δολάρια, ωστόσο, προς το παρόν δεν είναι σαφές πως θα κατανεμηθούν τα μερίδια ανάμεσα στα μέλη της .

Η Σύνοδος Κορυφής γίνεται στο Ντέρμπαν, το μεγαλύτερο λιμάνι της Νότιας Αφρικής. Οι αναλυτές λένε ότι παρόλο, που οι οικονομίες των χωρών της BRICS καταδεικνύουν ανάπτυξη, οι επενδυτές ωστόσο προτιμούν να επενδύουν τα τελευταία χρόνια στην οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιαπωνίας, καθώς και άλλων μικρότερων χωρών.