Αναταραχή στην Κύπρο για τις αποφάσεις του Eurogroup

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των Κυπρίων για τις αποφάσεις του Eurogroup, καθώς το “κούρεμα” στις καταθέσεις και η φημολογία περί εκκαθαριστή στην Τράπεζα Κύπρου έχει φέρει σε απόγνωση χιλιάδες πολίτες, που ανησυχούν πως θα χάσουν το σύνολο των χρημάτων τους.

Κόποι μιας ζωής κατατεθειμένοι σε τραπεζικούς λογαριασμούς κινδυνεύουν να εξαφανιστούν, ενώ σημαντικά είναι και τα προβλήματα στη μισθοδοσία, καθώς οι επιχειρήσεις δηλώνουν αδυναμία καταβολής των μισθών στους υπαλλήλους τους, λόγω του κλεισίματος των τραπεζών.

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα περίπου 3.000 μαθητές και φοιτητές, που διαδήλωσαν έξω από το κυπριακό κοινοβούλιο κατά της τρόικας, κρατώντας πανώ με συνθήματα όπως "Troika go home" και "καταστρέψατε το μέλλον και τα όνειρά μας", ενώ κυριάρχησαν συνθήματα κατά της Άνγκελα Μέρκελ.

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν όμως και περίπου 200 εργαζόμενοι της Τράπεζας Κύπρου, έξω από το κτίριο της Κεντρικής Τράπεζας, ζητώντας την παραίτηση του διοικητή της Τράπεζας, Πανίκου Δημητριάδη.

Όμως δεν είναι οι μόνοι που επηρεάζονται από τις αποφάσεις του Eurogroup. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις εργαζομένων στη Λαϊκή Τράπεζα, οι οποίοι φοβούνται ότι θα βρεθούν στο δρόμο και δε θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών τους, καθώς και ασφαλισμένων σε ταμεία πρόνοιας.

Διαβάστε επίσης: Προσωρινή στάση πληρωμών στην Κύπρο. Οι εργοδότες σηκώνουν τα χέρια ψηλά

Δείτε το ρεπορτάζ που μετέδωσε το ΡΙΚ: