Γ. Ομήρου : Το Eurogroup θα πει το τελικό “Ναι” για τη συμφωνία

Λίγο μετά τις 02:00, ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, ανακοίνωσε την κατ΄ αρχήν συμφωνία της Κύπρου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία και συζητείται – όπως είπε – στο Eurogroup αυτή την ώρα. Εκτιμάται πως οι υπουργοί Οικονομικών δεν θα συνεδριάσουν για περισσότερο από μία ώρα.

Ο κύριος Ομήρου πρόσθεσε ότι “όλα όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με την Τράπεζα Κύπρου, ότι δηλαδή υπήρχε η πιθανότητα να τεθεί κάτω από αυτό που ονομάζεται resolution, σε αυτή τη συμφωνία δεν φαίνεται να υπάρχει, αλλά δεν θέλω τίποτα άλλο να δηλώσω για λόγους σοβαρότητας και ευθύνης.

Tο περιεχόμενο θα ανακοινωθεί από το Eurogroup. Θα ήταν ανεύθυνο να μπω σε σχολιασμό και εκ μέρους οιουδήποτε, χωρίς να έχουμε υπόψη μας το τελικό κείμενο, την τελική συμφωνία, να αρχίσουμε τα σχόλια…Δεδομένου λοιπόν, ότι φαίνεται να υπάρχει εκ πρώτης όψεως μια καταρχήν συμφωνία σε αυτό το επίπεδο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτή η συμφωνία να τύχει της έγκρισης και του Eurogroup, που είναι οριστικά και αμετάκλητα το αρμόδιο για να πάρει την τελική απόφαση”.