Κυπριανού: Προσπαθούν να φορτώσουν τις ευθύνες τους στη Βουλή

Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση Αναστασιάδη εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, κατηγορώντας τη για λανθασμένους και βεβιασμένους χειρισμούς που έφεραν την Κύπρο στη “δεινή θέση” όπου βρίσκεται σήμερα.

Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε τη λύπη του “για το γεγονός ότι σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή η κυβέρνηση της χώρας επιλέγει να αναλώνεται σε επικοινωνιακά παιχνίδια”, προσθέτοντας ότι “αυτή είναι η χείριστη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στον τόπο”.

“Στη δεινή θέση που βρισκόμαστε σήμερα, μας έχουν φέρει λανθασμένοι και βεβιασμένοι χειρισμοί της Κυβέρνησης τόσο στο Eurogroup όσο και στο θέμα της Λαϊκής. Είναι το λιγότερο ατυχές να προσπαθεί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος να φορτώσει τις δικές τους ευθύνες στη Βουλή”, ξεκαθάρισε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ.

Ο κ. Κυπριανού κάλεσε ακόμα την κυβέρνηση να προτείνει λύσεις αποβάλλοντας τις ιδεοληψίες της, αντί να επικαλείται ιδεολογικές τοποθετήσεις, και σχολίασε πως “η συνεχής επίκληση του πατριωτισμού, δεν έχει νόημα αν δεν τον εννοούμε όλοι με τον ίδιο τρόπο. Για εμάς πατριωτισμός είναι ο αγώνας για τα συμφέροντα του τόπου και του λαού”.

Διευκρίνισε πάντως  ότι για το ΑΚΕΛ “το θέμα της χρεοκοπίας δεν είναι επιλογή και είναι κάτι που θα πρέπει να αποφευχθεί, και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αποφευχθεί”.