“Το κούρεμα δεν υπάρχει ούτε στα κουρεία της Κύπρου”

"Δεν συζητήσαμε κούρεμα" υπογράμμισε εξερχόμενος της σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο πρόεδρος της ΕΔΕΚ και της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου και πρόσθεσε "δεν επανερχόμαστε στο κούρεμα".

Ο κ. Ομήρου έκανε λόγο για ανεπίτρεπτη συμπεριφορά από τους Ευρωπαίους, ενώ επεσήμανε ότι ελήφθησαν κάποιες πρώτες αποφάσεις κατά τη σύσκεψη. Υπογράμμισε ότι η προσπάθεια είναι να γίνουν όλα μέσω των διαδικασιών και του πλαισίου λειτουργίας της Ευρωζώνης

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Α. Νεοφύτου σημείωσε πως υπήρξε ομόφωνη απόφαση για τη δημιουργία ταμείου αλληλεγγύης, ενώ πρόσθεσε ότι η Κύπρος χρειάζεται τη συνεχή στήριξη της ΕΚΤ. Είπε ακόμη ότι είναι καλοδεχούμενη κάθε εξωτερική στήριξη αναφορικά με τη Ρωσία.

Η πρόταση αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το απόγευμα. "Το κούρεμα δεν είναι ούτε στα κουρεία της Κύπρου είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης και πρόσθεσε ότι θα μαζευτούν μέσω του Ταμείου περισσότερα από 5,8 δισ. ευρώ και εκεί θα φανεί αν οι Ευρωπαίοι θέλουν να βοηθήσουν ή να καταστρέψουν την οικονομία.