Χρυσόστομος: Η εκκλησία θα επενδύσει σε ομόλογα όλη την περιουσία της

Η εκκλησία είναι διατεθειμένη να υποθηκεύσει όλη την περιουσία της και να επενδύσει το αντίτιμο σε ομόλογα για να στηρίξουμε αυτή τη στιγμή το κράτος είπε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκησε περίπου μισή ώρα, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ερωτηθείς αν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πατριάρχη Ρωσίας Κύριλλο για το θέμα της Κύπρου, είπε ότι "δεν χρειάζεται διότι ο ίδιος ο Πρόεδρος είναι σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσίας και δεν χρειάζεται καμιά παρέμβαση".

Πρόσθεσε ότι "εμείς ήρθαμε σήμερα εδώ και εισηγηθήκαμε στον Πρόεδρο πώς βγαίνουμε από την κρίση. Πάντοτε πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να προβεί σε έκδοση ομολόγου, ο λαός μας αγαπά την πατρίδα του, θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια και του είπαμε ξεκάθαρα ότι η Εκκλησία θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια, όλες οι Ενορίες, όλες οι Μητροπόλεις, όλα τα Μοναστήρια θα πάρουν ομόλογα. Σε τελευταία ανάλυση τον έχουμε διαβεβαιώσει ότι ολόκληρη η περιουσία της Εκκλησίας είναι στη διάθεση αυτού του τόπου, για να στηριχθεί ο λαός μας, να μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα, να σταθούμε στα δικά μας πόδια όχι σε ξένους και πιστεύω ότι είναι θαυμάσιος ο λαός μας, αγαπά την πατρίδα του και μονιασμένος θα βαδίσει αυτό το δρόμο".

Ερωτηθείς ποια είναι η εικόνα που του έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την επομένη της απόφασης της βουλής χθες, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι "ο Πρόεδρος βρίσκεται σε εγρήγορση, υπάρχουν αρκετές ομάδες που δουλεύουν, αυτό έχουμε αντιληφθεί. Ήδη, η αντιπροσωπεία βρίσκεται στη Μόσχα, βρίσκεται σε επικοινωνία και με τις τράπεζες και με τους οικονομολόγους, με όλους όσοι μπορούν να προσφέρουν ιδέες".

Ο Μακαριώτατος, σε δηλώσεις του, ύστερα από 45λεπτη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας νωρίς το πρωί, είπε ότι του υπέβαλε συγκεκριμένη πρόταση εξόδου από την κρίση, η οποία προνοεί την έκδοση κρατικών ομολόγων.
Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι ο λαός θα στηρίξει την προσπάθεια αυτή, ενώ σημείωσε ότι μπορεί να υποθηκευθεί όλη η περιουσία της Εκκλησίας, η οποία, όπως τόνισε, είναι τεραστίων διαστάσεων, και το αντίτιμο να επενδυθεί σε κρατικά ομόλογα.

Προσέθεσε ότι όλες οι Μητροπόλεις, τα Μοναστήρια και οι ενορίες θα πάρουν ομόλογα. Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η όλη κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.
Συνεχάρη παράλληλα τους βουλευτές για την ορθή απόφαση που έλαβαν χθες, στέλνοντας μήνυμα στην Ευρώπη ότι πρέπει να μάθει επιτέλους να σέβεται και τους μικρούς.