Αποχή ψηφίζει ο ΔΗ.ΣΥ. – “Όχι” οι υπόλοιποι – Διαψεύδει παραίτηση ο Σαρρής

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Λευκωσία, καθώς – λίγη ώρα πριν αρχίσει η διαδικασία της ψηφοφορίας για την απόφαση του Eurogroup – οι πληροφορίες, που έρχονται από την κυπριακή πρωτεύουσα είναι πως το νομοσχέδιο δεν πρόκειται να πάρει ούτε ένα “Ναι”. Ταυτόχρονα, ο υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής διαψεύδει ότι θα είναι η Ιφιγένεια στο δράμα του κουρέματος, αφού νωρίτερα οι φήμες ήθελαν τον πρόεδρο Αναστασιάδη ενδεχομένως να τον... θυσιάζει στο βωμό της λαϊκής οργής.

Την ίδια ώρα, στο νησί οι τραπεζικές διεργασίες είναι ιδιαίτερα έντονες, με τη διοίκηση ενός εκ των τριών τραπεζικών ομίλων να βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία για να εξαγορασθεί.

Καλά πληροφορημένες πηγές από τη Λευκωσία υποστηρίζουν ότι το κόμμα του Νίκου Αναστασιάδη, ο Δημοκρατικός Συναγερμός, αναμένεται να δηλώσει “Παρών” στην ψηφοφορία, ενώ οι βουλευτές από τις υπόλοιπες παρατάξεις θα καταψηφίσουν τη βελτιωμένη εκδοχή του κουρέματος.

Τα δεδομένα αυτά, αν τελικά ισχύσουν, δεν είναι καθόλου τυχαία και είναι απόλυτα συνδεδεμένα με τις πληροφορίες, που θέλουν να υπάρχει έντονη κινητικότητα στον τραπεζικό τομέα, με τη διοίκηση ενός εκ των τριών τραπεζικών ομίλων να φέρεται πολύ κοντά σε συμφωνία για πώληση της τράπεζας.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών είναι η κάτι περισσότερο από κρίσιμη για την εξέλιξη της κατάστασης.