Σόιμπλε: Η Ιταλία θέλει και χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση

Έκκληση στα πολιτικά κόμματα της Ιταλίας να συστήσουν γρήγορα μία σταθερή κυβέρνηση ώστε να μην κινδυνεύσει η χώρα να χάσει την εμπιστοσύνη των αγορών, απηύθυνε μιλώντας σε εκπομπή του γερμανικού κρατικού δικτύου ZDF ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Σόιμπλε παραδέχτηκε ανοιχτά ότι το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία δεν ήταν το επιθυμητό για το Βερολίνο. “Δεν είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, αλλά αυτό δε μας βοηθά καθόλου”, δήλωσε ο Σόιμπλε, εξηγώντας: “Έτσι είναι η Δημοκρατία: Οι Ιταλοί αποφασίζουν οι ίδιοι αυτούς που θα τους αντιπροσωπεύσουν στο κοινοβούλιο, αλλά η Ιταλία χρειάζεται και θέλει μία σταθερή κυβέρνηση. Οι προειδοποιήσεις από το εξωτερικό δε θα βοηθήσουν”.

Προειδοποίησε ακόμα την Ιταλία ότι ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, θα πρέπει να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο που χάραξε η κυβέρνηση Μόντι. “Είναι στο χέρι της Ιταλίας να βγάλει από αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα ό,τι χρειάζεται η χώρα, δηλαδή μία σταθερή κυβέρνηση που μπορεί να συνεχίσει στην επιτυχημένη πορεία των τελευταίων δύο ετών”, τόνισε, και επεσήμανε: “Όταν οι αγορές αμφιβάλλουν ότι υπάρχει σταθερή κυβέρνηση, αυτό υπονομεύει στην εμπιστοσύνη τους και η χώρα πληρώνει βαρύ τίμημα”.