Ρεν: Κανένα περιθώριο χαλάρωσης στην κρίση της Ευρωζώνης

Προειδοποίηση προς την ιρλανδική κυβέρνηση να μη χαλαρώσει τις προσπάθειές της για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί απηύθυνε σήμερα ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης.

“Είναι πολύ σημαντικό να μείνετε πιστοί στους δημοσιονομικούς στόχους και να εξασφαλίσετε ότι το χρέος θα μειωθεί εν καιρώ. Είναι απαραίτητο τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης να σέβονται τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει”, υπογράμμισε ο Ρεν, μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο της Ιρλανδίας, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Δουβλίνο.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος επεσήμανε ακόμα ότι δεν υπάρχει χρόνος για χαλάρωση στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, εξέφρασε ωστόσο την αισιοδοξία του ότι η Ιρλανδία θα καταφέρει να ολοκληρώσει το δημοσιονομικό της πρόγραμμα όπως προβλέπεται και θα επιστρέψει στις αγορές εντός του 2013.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Κομισιόν, το έλλειμμα της Ιρλανδίας θα φτάσει το 7,3% του ΑΕΠ το 2013 και το 4,2% το 2014, όμως τα νούμερα αυτά δεν αποκλείεται να αναθεωρηθούν προς τα πάνω, λόγω των δημοσιονομικών μέτρων που θα εφαρμοστούν μέσα στο 2013.