Αυτές είναι οι 10 “αρχαιότερες” αμερικανικές εταιρείες

Τις δέκα παλαιότερες εν ενεργεία αμερικανικές εταιρείες αναζήτησε και βρήκε η ιστοσελίδα 247 Wall Street, εταιρείες που έχουν πίσω τους ιστορία τουλάχιστον 160 ετών, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν άλλαξε η επωνυμία τους και συνέχισαν να διαθέτουν τα προϊόντα τους τουλάχιστον σε εθνικό επίπεδο.

Αυτές είναι, λοιπόν, οι “αρχαιότερες” αμερικανικές εταιρείες:

10. New York Times

Η πρώτη έκδοση της αμερικανικής εφημερίδας κυκλοφόρησε στις 18 Σεπτεμβρίου του 1851. Πρόκειται για την εφημερίδα που έχει τιμηθεί με συνολικά 108 βραβεία Πούλιτζερ από το 1917 που θεσπίστηκαν.

9. Tiffany & Co.

Η εταιρεία που έγινε σχεδόν ταυτόσημη με οτιδήποτε ασημένιο ιδρύθηκε το 1837, όμως άρχισε να πουλάει αντικείμενα κατασκευασμένα από ασήμι το 1851. Μέχρι και σήμερα, η Tiffany & Co. πουλά μεταξύ άλλων ασημένια βραχιόλια, περιδέραια, κουμπαράδες και οτιδήποτε κατασκευάζεται από ασήμι.

8. Brooks Brothers

Η εταιρεία που το 1849 λανσάρισε για πρώτη φορά τα έτοιμα ρούχα, παραμερίζοντας τους ράφτες και τις μοδίστρες, συνεχίζει μέχρι και σήμερα να πουλάει το ίδιο προϊόν, διαθέτοντας περίπου 200 καταστήματα στη Βόρειο Αμερική και 130 καταστήματα στον υπόλοιπο κόσμο.

7. Merriam-Webster

Η Merriam-Webster κυκλοφόρησε το πρώτο λεξικό της το 1847, και μέχρι σήμερα δεν έχει σταματήσει να εκδίδει λεξικά, εγκυκλοπαίδειες και άλλα χρήσιμα βιβλία.

6. Scientific American

Κι όμως, το γνωστό περιοδικό που ασχολείται με την επιστήμη και την τεχνολογία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά μόλις το 1845. Σήμερα διαβάζεται από 3,5 εκατ. αναγνώστες από όλο τον κόσμο.

5. Poland Spring

Αν και δεν την έχουμε ακουστά στην Ελλάδα, η Poland Spring θεωρείται η ισχυρότερη εταιρεία παραγωγής εμφιαλωμένου νερού στις ΗΠΑ. Ιδρύθηκε το 1845 από την οικογένεια Ρίκερ.

4. Schaefer Beer

Η μπύρα Schaefer κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1842, λίγα χρόνια αφού οι Γερμανοί αδελφοί Μαξιμίλιαν και Φρέντερικ Σέφερ είχαν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ. Και συνεχίζει να κυκλοφορεί μέχρι σήμερα στις ΗΠΑ.

3. Remington

Σχεδόν 200 χρόνια ζωής μετρά η γνωστή εταιρεία κατασκευής όπλων Remington, με χαρακτηριστικότερο “σήμα κατατεθέν” τις καραμπίνες της. Ιδρύθηκε το 1818 στη Νέα Υόρκη από τον Ελιφάλετ Ρέμινγκτον.

2.Crane & Co.

Ανάμεσα στις προσωπικότητες που χρησιμοποίησαν χαρτικά είδη της εταιρείας Crane, που ιδρύθηκε το 1799, συμπεριλαμβάνονται ο Φράνκλιν Ρούζβελτ και η Βασιλομήτωρ της Μεγάλης Βρετανίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των κερδών της προέρχεται από την παροχή χαρτιού στο Νομισματοκοπείο των ΗΠΑ, από το οποίο δημιουργούνται τα χαρτονομίσματα της χώρας.

1. Baker's Chocolate

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η σοκολατοβιομηχανία Baker's Chocolate, η οποία λειτουργεί αδιάκοπα από το 1780, έχει συμπληρώσει δηλαδή 232 χρόνια ζωής! Μάλιστα, ένας εκπρόσωπος της Kraft, της μητρικής της εταιρείας, δηλώνει ότι από τότε “δεν έχουν αλλάξει και πολλά, εκτός από τη συσκευασία”.