“Προβληματικό παιδί της Ευρωζώνης η Γαλλία”

“Προβληματικό παιδί της Ευρωζώνης” αποκαλεί τη Γαλλία σε συνέντευξή του αξιωματούχος του CDU, του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ, βάζοντας “βόμβα” στις γαλλογερμανικές σχέσεις.

"Οι Γάλλοι οφείλουν να κάνουν οικονομίες για να αποκτήσουν περιθώρια ελιγμού. Οφείλουν επίσης φυσικά να κάνουν οικονομικές μεταρρυθμίσεις", δήλωσε σε κρατικό ραδιοσταθμό της Γερμανίας ο Μίκαελ Φουχς, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) στην Μπούντεσταγκ.

“Γνωρίζετε ότι οι Γάλλοι έχουν ακόμη το 35ωρο. Αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει όταν δουλεύουν 42 ώρες στην Ελβετία και 40 ώρες στη Γερμανία", σημείωσε ακόμα, ενώ αναφερόμενος στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας, το χαρακτήρισε εντελώς λανθασμένο. “Δεν μπορεί να φεύγει κανείς με σύνταξη στα 60. Αυτό δεν λειτουργεί. Οι Γάλλοι πρέπει να το συλλογιστούν αυτό", σχολίασε.

"Δυστυχώς η Γαλλία είναι ένα προβληματικό παιδί στο ευρώ, καθώς άλλες χώρες έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους με πολύ πιο εντατικό τρόπο, όπως η Ισπανία και ακόμη η Ιταλία υπό τον Μόντι", υπογράμμισε επίσης ο Φουχς, προσθέτοντας με νόημα: "Οι Γάλλοι πίστευαν ότι θα μπορούσαν να τη γλιτώσουν. Αυτό δε λειτουργεί".