“Δύσκολα θα περάσει η αύξηση του κατώτατου μισθού”

Κάθετα αντίθετος στην πρόταση του Μπαράκ Ομπάμα για αύξηση του κατώτατου μισθού εμφανίστηκε με σημερινές του δηλώσεις ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ, τονίζοντας πως δύσκολα θα εγκριθεί από την πλειοψηφία μία τέτοια πρόταση.

“Όταν αυξάνεις την τιμή της εργασίας, μαντέψτε τι συμβαίνει; Έχεις λιγότερη εργασία”, παρατήρησε ο Μπένερ, και πρόσθεσε: “Γιατί θέλουμε να κάνουμε πιο δύσκολη την πρόσληψη εργαζομένων από μικρές επιχειρήσεις;”.

Εξάλλου, όπως σχολίασε, “στόχος μας είναι να βάλουμε τον κόσμο στη σκάλα, και να ανεβεί σε αυτήν τη σκάλα για να μπορέσει να ζήσει το αμερικάνικο όνειρο. Πολλοί άνθρωποι που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό πληρώνονται έτσι επειδή μπαίνουν στην αγορά εργασίας χωρίς ικανότητες, και αυτό κάνει πιο δύσκολο το να αποκτήσουν τις ικανότητες που χρειάζονται για να ανέβουν με επιτυχία τη σκάλα”.

Η τελευταία αύξηση του κατώτατου μισθού σημειώθηκε το 2009, ενώ η νέα αύξηση, αν τελικά εγκριθεί, εκτιμάται ότι θα επηρεάσει 15 εκατομμύρια Αμερικανούς.