“Δώστε χρόνο στην Ελλάδα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις”

“Ψήφο εμπιστοσύνης” στην Ελλάδα έδωσε με δηλώσεις του ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών και βασικός αντίπαλος της Άνγκελα Μέρκελ στις εκλογές για την καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ, ζητώντας να δοθεί περισσότερος χρόνος στη χώρα για να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις.

“Πιστεύω ότι η εφαρμογή αυτών των προγραμμάτων πρέπει να επεκταθεί, ειδικά για τη συγκεκριμένη περίπτωση της Ελλάδας”, ανέφερε ο Στάινμπρουκ, μιλώντας στο London School of Economics, προσθέτοντας, επιτιθέμενος ουσιαστικά στην Άνγκελα Μέρκελ: “Ίσως κοστίσει κάποια χρήματα, και στα μάτια μου είναι προφανές ότι θα κοστίσει κάποια χρήματα και στη Γερμανία, και πρέπει να το ξέρει ο λαός, πρέπει να το πεις στο λαό, και αυτό μου λείπει”.

Ο Στάινμπρουκ τόνισε ακόμα ότι δεν μπορούν οι υπερχρεωμένες χώρες της Ευρώπης να εφαρμόζουν συνέχεια πολιτικές λιτότητας και χρειάζεται επιπλέον ενίσχυση της ανάπτυξης και πιο αυστηρή εποπτεία των τραπεζών.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Στάινμπρουκ αναγνώρισε την ανάγκη να βελτιωθούν οι διαδικασίες και οι κανονισμού στην ΕΕ, όμως ξεκαθάρισε ότι ποτέ δε θα εκβίαζε κάποιον λέγοντας “αν δεν περάσει το δικό μου θα φύγω”.