Financial Times: Διπλάσιο προσωπικό θα χρειαστεί η ΕΚΤ

Περίπου 2.000 νέα στελέχη θα πρέπει να εντάξει στο δυναμικό της μέχρι τις αρχές του 2014 η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να ανταπεξέλθει στον νέο ρόλο της ως σώμα εποπτείας των ευρωπαϊκών τραπεζών, υπερδιπλασιάζοντας το προσωπικό που απασχολεί, σύμφωνα με εμπιστευτική έκθεση για την ΕΚΤ που αποκαλύπτουν οι Financial Times.

Οι προσθήκες αυτές θα πρέπει να γίνουν, σύμφωνα με την έκθεση, ώστε να εξασφαλιστεί η ικανότητα της Τράπεζας να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του νέου της ρόλου, αλλά και για να προστατεύσει την αξιοπιστία της.

Μόλις τον προηγούμενο μήνα, στελέχη της ΕΚΤ εκτιμούσαν πως για το νέο της ρόλο θα χρειαστούν επιπλέον 500-1.000 νέα στελέχη, όμως η έκθεση αυτή, σύμφωνα πάντα με τους Financial Times, κάνει λόγο για 1.997 νέες προσλήψεις, κι ενώ αυτή τη στιγμή στην ΕΚΤ εργάζονται περίπου 1.500 άνθρωποι.

“Ο αριθμός των 2.000 είναι πάνω-κάτω αυτός που απαιτείται, κι έτσι είναι ανησυχητικό να ακούω την ΕΚΤ να μιλάει για μόνο 500”, σχολιάζει ο Γερμανός ευρωβουλευτής Σβεν Γκίγκολντ, και εξηγεί: “Η ύπαρξη λιγότερου προσωπικού θα δημιουργήσει επικίνδυνες συγκρούσεις συμφερόντων και θα αφήσει την εποπτεία των τραπεζών στον κρατικό έλεγχο”.