Μέρκελ: Δομικές μεταρρυθμίσεις σήμερα, καλύτερες ζωές αύριο

Στην εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων στην Ευρωζώνη εστίασε την προσοχή της η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Η καγκελάριος τόνισε ότι δε θα πρέπει να χαλαρώσει η Ευρωζώνη σε ό,τι αφορά αυτές τις δομικές μεταρρυθμίσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι πρέπει η Ευρώπη ενωμένη να διασφαλίσει ότι η κρίση χρέους θα αξιοποιηθεί κατάλληλα, ώστε να εκμοντερνιστεί και να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της.

“Η πολιτική εμπειρία δείχνει ότι συχνά χρειάζεται πίεση για τις πολιτικές δομικές μεταρρυθμίσεις”, παραδέχθηκε η Άνγκελα Μέρκελ, υπογραμμίζοντας: “Το συμπέρασμά μου είναι, επομένως, ότι πρέπει να εφαρμόσουμε τις δομικές μεταρρυθμίσεις σήμερα, ώστε να μπορούμε να έχουμε καλύτερες ζωές αύριο”.

Ακόμα, η Γερμανίδα καγκελάριος επεσήμανε ότι “στη Γερμανία πιστεύουμε πως οι κεντρικές τράπεζες δεν είναι υποχρεωμένες να καθαρίσουν το χάλι που αφήνουν οι πολιτικοί, ενώ εξέφρασε την πρόθεσή της να μπουν και άλλες χώρες στη ζώνη του ευρώ μελλοντικά.

“Η Ευρώπη είναι η μεγαλύτερη ενιαία αγορά στον κόσμο, και μπορούμε να πετύχουμε πολλά με αυτό αν είμαστε ανοιχτοί και δεν επαναπαυθούμε”, δήλωσε.