“Αδιανόητο να μη λάβει ευρωπαϊκή βοήθεια η Κύπρος”

Βέβαιος ότι η Κύπρος τελικά θα λάβει οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίστηκε σήμερα ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Γιώργος Βασιλείου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

“Θεωρώ αδιανόητο ένα τέτοιο ενδεχόμενο”, ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως όσα γράφονται περί ξεπλύματος “μαύρου” χρήματος δεν έχουν σχέση με τη χώρα, αλλά με εσωτερικές διαμάχες στη Γερμανία.

Ο κ. Βασιλείου απέστειλε μάλιστα επιστολή στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, με την οποία απορρίπτει τους ισχυρισμούς για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στη χώρα, ξεκαθαρίζοντας ότι όσα γράφονται δεν είναι δικαιολογημένα και εάν η Κύπρος δεν βοηθηθεί από την Ευρώπη, αυτός που θα υποφέρει τα μέγιστα θα είναι ο κυπριακός λαός και όχι οι λεγόμενοι “Ρώσοι ολιγάρχες”.

Ερωτηθείς για το θέμα ιδιωτικοποίησης των ημικρατικών οργανισμών, ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απάντησε ότι, κατά τη γνώμη του, το σωστό είναι να γίνει μετοχοποίηση των ημικρατικών οργανισμών και μετά να βρεθούν στρατηγικοί επενδυτές, οι οποίοι θα αγοράσουν ποσοστό των μετοχών. Συμπλήρωσε επίσης ότι το κράτος θα μπορεί να έχει τον έλεγχο των οργανισμών, ακόμη κι αν δεν κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών.