Αλματώδη αύξηση των τουρκικών εξαγωγών προβλέπει ο ΟΟΣΑ

Δυναμική ενίσχυση των τουρκικών εξαγωγών σε αγαθά και υπηρεσίες προβλέπει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για την επόμενη διετία, εκτιμώντας ότι οι εξαγωγές της Τουρκίας θα φτάσουν συνολικά τα 169,4 δισ. δολάρια, με αύξηση της τάξεως των 19,6 δισ. δολαρίων.

Η αύξηση αυτή θα είναι η 17η μεγαλύτερη στον πλανήτη, με την Κίνα να κατακτά την πρωτιά με 387,7 δισ. δολάρια (2,2 τρισ. στο σύνολο) και τις ΗΠΑ να φτάνουν τα 2,4 τρισ. με αύξηση της τάξεως των 194,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι ο όγκος των εξαγωγών σε παγκόσμιο επίπεδο θα αυξηθεί κατά 2,07 τρισεκατομμύρια.

Εξάλλου, σε έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τον πληθυσμό στον πλανήτη, εκτιμάται ότι ο πληθυσμός της Τουρκίας θα αυξηθεί κατά περίπου 4,5 εκατομμύρια άτομα την επόμενη πενταετία και θα φτάσει τα 79,3 εκατομμύρια, ενώ βάσει των ίδιων προβλέψεων, η Ινδία θα σημειώσει τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή αύξηση με επιπλέον 82 εκατομμύρια άτομα.

Η πρώτη σε πληθυσμό χώρα του πλανήτη θα εξακολουθήσει να είναι η Κίνα, ενώ η Ρωσία, η Ιαπωνία και η Γερμανία θα καταγράψουν πληθυσμιακή μείωση την επόμενη πενταετία, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΔΝΤ, με 2,5 εκατομμύρια, 1,7 εκατομμύρια και 814.000 άτομα λιγότερα αντίστοιχα.