Μόντι: Η βοήθεια προς την Ελλάδα έχει σημαντικό κόστος για μας

Αναφορά στην Ελλάδα έκανε, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση της Ιταλίας, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, υποστηρίζοντας ότι η βοήθεια προς την Ελλάδα έχει σημαντικό κόστος για τους Ιταλούς.

“Το επαναλαμβάνω πάντα στις συναντήσεις μου με την γερμανική ηγεσία”, σημείωσε ο Μόντι, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως “αν η Ελλάδα κατέρρεε, και η Ιταλία θα βρισκόταν σαφέστατα σε πιο κρίσιμη κατάσταση”.

Αναφερόμενος εξάλλου στην οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων Μπερλουσκόνι, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ιταλίας χρησιμοποίησε σαν παράδειγμα προς μίμηση τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, σχολιάζοντας ότι “όταν του παρέδωσε ο Καραμανλής, προχώρησε σε έλεγχο της κατάστασης της δημόσιας οικονομίας”, ενώ, αντίθετα ο Μπερλουσκόνι δεν το έπραξε.

Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση γενικότερα, ο Ιταλός οικονομολόγος θεωρεί ότι “η Ευρώπη πρέπει να ρίξει περισσότερο βάρος στις δημόσιες επενδύσεις με στόχο την ανάπτυξη”. Ο Μόντι τόνισε σχετικά ότι “ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, τάχθηκε υπέρ αυτής της άποψης, σε σειρά συναντήσεων με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ”, ενώ “ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συνέβαλε στο να εγκριθούν νέες ευρωπαϊκές πολιτικές για το μέλλον και σε ό,τι αφορά τις δημόσιες επενδύσεις”.