Μίλιμπαντ: Απίστευτα επικίνδυνο το σχέδιο του Κάμερον

Απίστευτα επικίνδυνο” χαρακτηρίζει το σχέδιο του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να επαναδιαπραγματευτεί τη σχέση της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση ο πρόεδρος των Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ, μιλώντας στο δίκτυο BBC.

"Πιστεύω ότι αυτό που κάνει ο Ντέιβιντ Κάμερον είναι απίστευτα επικίνδυνο. Πιστεύω ότι προχωράει όπως ένας υπνοβάτης προς την πόρτα της εξόδου από την ΕΕ", δήλωσε ο Μίλιμπαντ, προσθέτοντας: "Δεν πρέπει να γίνει αυτό, δεν είναι προς το εθνικό συμφέρον". Εξήγησε ακόμα ότι το σχέδιο του Κάμερον "σημαίνει ότι θα έχουμε ένα δημοψήφισμα για μια διαπραγμάτευση, η οποία δεν έχει αρχίσει και με ένα άγνωστο αποτέλεσμα. Είναι ένα απίστευτο στοίχημα".

Ο Κάμερον, ο οποίος δέχεται πιέσεις από τους ευρωσκεπτικιστές στο Συντηρητικό Κόμμα, τάχθηκε υπέρ ενός επαναπροσδιορισμού των σχέσεων ανάμεσα στη Βρετανία και την ΕΕ και της επιστροφής στο Λονδίνο ορισμένων εξουσιών που έχουν εκχωρηθεί στις Βρυξέλλες. Ωστόσο, επανέλαβε ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας του να παραμείνει στην ΕΕ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός αναμένεται να εκφωνήσει αυτόν το μήνα μια ομιλία για την Ευρώπη, κατά την οποία μπορεί να προτείνει ένα δημοψήφισμα, μετά τις γενικές εκλογές στη Βρετανία το 2014, για την επιστροφή εξουσιών από τις Βρυξέλλες στο Λονδίνο. Πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, κύριος σύμμαχος της Βρετανίας, και η Γερμανία προειδοποίησαν αυτήν την εβδομάδα τον Κάμερον σχετικά με το σχέδιό του.