Μπαρόζο: Βρισκόμαστε σε ένα νέο στάδιο της κρίσης

Το εγκώμιο της Ιρλανδίας έπλεξε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη χώρα για το πρώτο εξάμηνο του 2013, ενώ επεσήμανε τη σημασία της ενίσχυσης της εμπιστοσύνης, ώστε να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση.

“Από το 1973 η Ιρλανδία έχει αποδειχθεί πολύ συνεργάσιμο μέλος της Ένωσης”, τόνισε ο Μπαρόζο ξεκινώντας την ομιλία του, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η προεδρία της Ιρλανδίας θα είναι ευεργετική τόσο για τη χώρα, όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ακόμα ότι βρισκόμαστε σε ένα νέο στάδιο της οικονομικής κρίσης, κατά τη διάρκεια του οποίου είναι απαραίτητη η εμπιστοσύνη. “Πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για να αντιμετωπίσουμε την κρίση και να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη”, υπογράμμισε, επισημαίνοντας ότι “το εφιαλτικό σενάριο της διάσπασης δεν έχει συμβεί”.

Ο Ζοζέ Μπαρόζο ανέφερε ακόμα ότι θα πρέπει μέσα στις επόμενες εβδομάδες να καταρτιστεί ο προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επόμενα χρόνια, ο οποίος έχει ήδη καθυστερήσει.