Φοβάται να ταξιδέψει με το τζετ της η Κίρσνερ

Ο “πόλεμος” της Αργεντινής με τα hedge funds έχει και παράπλευρες απώλειες, όπως φαίνεται από την απόφαση της πρωθυπουργού της χώρας, Κριστίνα Κίρχνερ, να μη χρησιμοποιήσει το προσωπικό της τζετ στην προσεχή περιοδεία της τέσσερα κράτη, φοβούμενη ότι τα hedge funds που πρόσφατα δικαιώθηκαν στα δικαστήρια σχετικά με χρέη της Αργεντινής θα ζητήσουν την κατάσχεσή του.

Οι φόβοι της Κίρχνερ δεν είναι καθόλου αβάσιμοι, αφού τον Οκτώβριο του 2012 ο διαχειριστής hedge fund Πολ Σίνγκερ ζήτησε την κατάσχεση ενός αργεντίνικου πλοίου στην Γκάνα, για οφειλές της χώρας προς το συγκεκριμένο hedge fund, με αποτέλεσμα το πλοίο αυτό να μείνει “παγιδευμένο” σε ένα λιμάνι της αφρικανικής χώρας για δύο μήνες. Εξάλλου, ο Σίνγκερ επιχείρησε να προχωρήσει σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της Αργεντινής στο Βέλγιο, κάτι όμως που δεν επέτρεψαν οι βελγικές αρχές.

Έτσι, η Κίρσνερ αποφάσισε αντί για το προσωπικό της τζετ να νοικιάσει από την εταιρεία Chapman Freeborn ένα αεροσκάφος που θα κοστίσει 880.000 δολάρια, 20% περισσότερο απ'όσο το προσωπικό της τζετ, όμως θα είναι ασφαλές από τα “νύχια” των hedge funds.