Κερδίζει “λάμψη” η αγορά ακινήτων της Τουρκίας

Λάμψη κερδίζει η αγορά ακινήτων στην Τουρκία με τους επενδυτές να βλέπουν σημαντικές ευκαιρίες και να ετοιμάζονται για τοποθέτηση κεφαλαίων στη χώρα.

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Ένωσης Ξένων Επενδυτών στο Real Estate οι ΗΠΑ κυριαρχούν στις πρώτες θέσεις, ενώ η Κίνα φαίνεται να υποχωρεί. Έκπληξη είναι η Τουρκία που κερδίζει έδαφος.

Σύμφωνα με το Reuters στην πρώτη θέση των πόλεων που οι επενδυτές θέλουν να κάνουν αγορές και επενδύσεις είναι η Νέα Υόρκη, στη δεύτερη θέση το Λονδίνο, το Σαν Φρανσίσκο στην τρίτη και το Χιούστον ανέβηκε στην πέμπτη θέση. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Ουάσιγκτον που βρίσκεται στην τέταρτη θέση.

Οι επενδυτές με κεφάλαια 2 τρισ. Δολάρια βλέπουν ως σταθερές χώρες όπως ο Καναδάς και η Γερμανία, ενώ οι ΗΠΑ είναι στην κορυφή ως η χώρα που παρέχει την καλύτερη ευκαιρία για την πραγματική εκτίμηση των τιμών ακινήτων.

Σε επίπεδο χωρών το Ηνωμένο Βασίλειο ανέβηκε στην τρίτη θέση ενώ η Τουρκία, η οποία κατετάγη ένατη πέρυσι, έκανε άλμα στην τέταρτη θέση. Αντίθετα η Κίνα βρέθηκε στην τρίτη θέση.

Στην Ευρώπη επίσης δεν τα πήγαν καλά, όπως γράφει το Reuters. Περίπου το 80% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι h Ευρώπη πιθανότατα θα είναι σε ύφεση το τρέχον έτος.

Μεταξύ των αναδυόμενων αγορών, η Βραζιλία και πάλι ήταν στην κορυφή, η Κίνα στη δεύτερη θέση και η Τουρκία ανέβηκε στην τρίτη, από την έβδομη θέση που ήταν πέρσι.