Ομπάμα: Οι διαπραγματεύσεις είναι σε καλό δρόμο, αλλά δεν έχουμε ακόμα συμφωνία

Σε αποψινό του διάγγελμα ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σε καλό δρόμο, αλλά δεν έχει ακόμα επιτευχθεί συμφωνία. Επέμεινε όμως πώς δεν πρόκειται να αποδεχθεί δημοσιονομικά μέτρα καταστροφικά για τη μεσαία τάξη.

Οπότε, συνεχίζεται η αγωνία στις οικονομικές διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στις ΗΠΑ, καθώς σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το CNBC δεν αναμένεται άμεση συμφωνία στη γερουσία σχετικά με το λεγόμενο “δημοσιονομικό βάραθρο”.

Στο μεταξύ οι συνομιλίες μεταξύ του γερουσιαστή Μιτς Μακόνελ και του αντιπροέδρου της χώρας Τζο Μπάιντεν συνεχίζονται με στόχο την επίτευξη κάποιας συμφωνίας.

Οι Ρεπουμπλικανοί εξέφρασαν αισιοδοξία τη Δευτέρα ότι μια συμφωνία θα μπορούσε να επέλθει πριν τα μεσάνυχτα, οπότε έχει τεθεί η προθεσμία αφού με το νέο έτος έχουν προγραμματιστεί αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών ύψους περισσοτέρων από 600 δισ. δολάρια.

Αναλυτές πάντως, πιθανολογούν ότι η συμφωνία ενδεχομένως να υπάρξει στις 3 Ιανουαρίου, ώστε η όποια συμφωνία να έχει να κάνει πλέον με "μείωση" φόρων και όχι με "αύξηση"!