Έπαινοι για την Ελλάδα από τον Όλι Ρεν

Μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα έστειλε ο Ευρωπαίος επίτροπος, Όλι Ρεν, με αφορμή την έκθεση της Task Force για την Ελλάδα, τονίζοντας τη διάθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να βοηθήσει τη χώρα.

“Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τα βαθιά ριζωμένα διαρθρωτικά προβλήματα με αποφασιστικότητα όπως έχει αναγνωριστεί από το Eurogroup” δήλωσε ο Ολι Ρεν, και συνέχισε: “Η Task Force εργάζεται σκληρά για να στηρίξει την Ελλάδα ώστε να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της, να δημιουργήσει ένα δικαιότερο και πιο αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, βιώσιμη ανάπτυξη και απασχόληση. Η κυριότητα αυτών των μεταρρυθμίσεων ανήκει στις ελληνικές αρχές, αλλά η Επιτροπή βρίσκεται εκεί για να βοηθήσει και η Task Force είναι η απτή απόδειξη αυτής της στήριξης”.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Επιτροπής, Χέρμαν βαν Ρομπάι και Ζοσέ Μπαρόζο αντίστοιχα, οι οποίοι ενημερώνοντας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής χαιρέτισαν τις ελληνικές προσπάθειες.