Δάκρυσε ο Χριστόφιας για το Μνημόνιο

Δεν συγκράτησε τα δάκρυά του ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξήχθησαν οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και το δίλημμα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνησή του.

“Είχαμε να επιλέξουμε μεταξύ ενός επώδυνου μνημονίου και της χρεοκοπίας των τραπεζών που με τη σειρά τους θα οδηγούσαν σε κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας και έχοντας διασφαλίσει κάποια πολύ βασικά και σημαντικά ζητήματα αναλάβαμε την ευθύνη να προχωρήσουμε με στόχο τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας”, επεσήμανε ο κ. Χριστόφιας.

“Από τη στιγμή που υποχρεωθήκαμε να προσφύγουμε στο Μηχανισμό Σταθερότητας γνωρίζαμε ότι τα περιθώρια αλλαγών στις απαιτήσεις και τους όρους της Τρόικας δεν θα ήταν απεριόριστα”, εξήγησε ο Κύπριος πρόεδρος, για να καταλήξει με δάκρυα στα μάτια: “Σκεφτόμουν πάντα το καλό των εργαζομένων. Το καλό των απλών ανθρώπων. Σας διαβεβαιώνω ότι για αυτές τις αξίες θα συνεχίσω να αγωνίζομαι μαζί σας μέχρι και την τελευταία μου πνοή”.