Φορολογικό “φρένο” εξαγγέλλει η ελβετική κυβέρνηση

Νέο "όχι" ακούει η γερμανική Καγκελαρία από την Ελβετία, αναφορικά με τη φορολόγηση των καταθέσεων που έχουν μεταφερθεί σε τράπεζες της χώρας.

Σε συνέντευξή της στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel η πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, Eveline Widmer-Schlumpf αρνήθηκε κάθε πιθανότητα για μια νέα φορολογική συμφωνία με τη Γερμανία.

"Οι συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί μέχρι τώρα είναι επωφελείς και για τις δύο χώρες. Δεν πρόκειται η Βέρνη να δεχθεί μια νέα συμφωνία που δεν θα διασφαλίζει τα συμφέροντά μας" τόνισε η κυρία Widmer-Schlumpf.

Η ισχυρή κυρία της Ελβετίας σημείωσε σχεδόν με κυνισμό ότι η Ελβετία βρίσκεται σε τελείως διαφορετικό δρόμο στο ίδιο θέμα και με τη Γαλλία. "Γαλλία και Ελβετία απλά δε συμφωνούν σε φορολογικά θέματα", ήταν η ακριβής δήλωσή της.

"Το ελβετικό κράτος θα δίνει πληροφορίες και διοικητική και νομική βοήθεια σε φορολογικά θέματα που του ζητούνται, μόνο αν το κράτος που το ζητά, υποβάλει σχετική επίσημη αίτηση και εκείνη εγκριθεί από μας", υπογραμμίζει η κυρία Widmer-Schlumpf.