Αμερικανός ΥΠΟΙΚ: Πρέπει να αποφύγουμε το Grexit

Έκκληση για αποφευχθεί μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη απευθύνει ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζέικομπ Λιου. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, αν αυτό οδηγήσει σε μία κρίση, όπως την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, θα προκαλέσει μία τεράστια αποδιοργάνωση και δοκιμασία στην Ελλάδα», δήλωσε ο Λιου σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg καλώντας την Ελλάδα αλλά και τους εταίρους της να προχωρήσουν σε συμφωνία.

«Ακόμη και αν ο κίνδυνος της μετάδοσης είναι πολύ μικρότερος σήμερα απ' ότι ήταν, ας πούμε, το 2012 και νωρίτερα, δεν θα ήταν καλό να εισαχθεί αυτή η μορφή της αβεβαιότητας σε μία παγκόσμια οικονομία που μόλις ανακάμπτει από μία βαθιά ύφεση», πρόσθεσε ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ. Ο Λιου θα έχει αύριο συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Επιπλέον, επανέλαβε την έκκληση του για ενίσχυση των άλλων οικονομιών και δήλωσε ότι το ισχυρό δολάριο αντανακλά τον σχετικό ρυθμό ανάπτυξης της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου σε σχέση με εκείνον άλλων οικονομιών. "Ασφαλώς, δεν θέλω να εξασθενήσει η αμερικανική οικονομία. Έχουμε την τύχη να διαθέτουμε την ισχυρότερη οικονομία. Οι άλλες οικονομίες πρέπει να ενισχυθούν", τόνισε.