Αντίθετο στην ψηφοφορία για την ελληνική συμφωνία το SPD

Αντιδρούν στο ενδεχόμενο συζήτησης του θέματος της συμφωνίας του Eurogroup στο γερμανικό κοινοβούλιο αυτήν την εβδομάδα οι Σοσιαλδημοκράτες, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι ακόμα γνωστές όλες οι πτυχές της συμφωνίας και είναι ασαφείς οι επιπτώσεις της στον γερμανικό προϋπολογισμό.

“Δεν είμαστε ακόμα σε θέση να αξιολογήσουμε τις συνέπειες της χθεσινοβραδινής συμφωνίας”, δήλωσε ο υποψήφιος επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, χαρακτηρίζοντας παράλληλα “απαράδεκτο” να ενημερώνονται τα κόμματα από τον Τύπο για την ημέρα της συνεδρίασης και όχι από την κυβέρνηση.

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε και ο υποψήφιος για την καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ, καθώς την κατηγόρησε ότι αφήνει στο σκοτάδι τους πολίτες σχετικά με τα σχέδια διάσωσης. “Ποιος, κυρίως, θα χρηματοδοτήσει την επαναγορά των ελληνικών ομολόγων;”, διερωτήθηκε ο Στάινμπρουκ, που παρατήρησε ότι η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ δίνει την εντύπωση ότι γνωρίζει τι πρέπει να γίνει, μόνο για να καθησυχάζει τον γερμανικό λαό.

Το αποφασιστικό ζήτημα που πρέπει να διευκρινιστεί, σύμφωνα με τον σοσιαλδημοκράτη υποψήφιο, είναι εάν τα επόμενα χρόνια θα γίνει ένα νέο κούρεμα ελληνικού χρέους και αν σε αυτό θα συμμετάσχουν και οι δημόσιοι πιστωτές. “Όταν γίνεται αναφορά σε δημόσιους πιστωτές, αυτομάτως γίνεται συνειρμός για τον προϋπολογισμό”, τονίζει.