Μακρόν: Δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου εξαιτίας ενός νομοσχεδίου

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας, Εμανουέλ Μακρόν, αποκάλυψε σήμερα στην Εθνοσυνέλευση ότι έχει δεχθεί “απειλές κατά της ζωής του” από κάποιους ελεύθερους επαγγελματίες, επειδή σχεδιάζει να εφαρμόσει αλλαγές στον τρόπο άσκησης του επαγγέλματός τους, και πρόσθεσε ότι έχει υποβάλει μήνυση.

Ο Μακρόν κατηγόρησε τους εκπροσώπους των επαγγελματιών αυτών ότι καλλιεργούν ένα κλίμα τρόμου για τις μεταρρυθμίσεις που συζητούνται στο κοινοβούλιο, αν και παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος σε κάποια μέτρα του νομοσχεδίου, το οποίο έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στους επαγγελματίες των τομέων που αφορά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γάλλος υπουργός δέχθηκε να τροποποιήσει ουσιαστικά ένα μέτρο-κλειδί του νομοσχεδίου του για τις χρεώσεις των επαγγελματιών αυτών.

Το γαλλικό κοινοβούλιο εξετάζει από τις 12 Ιανουαρίου το νομοσχέδιο Μακρόν, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά μέτρων που έχουν στόχο να δώσουν νέα ώθηση στην οικονομία της χώρας. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η εργασία τις Κυριακές, η απελευθέρωση των νομικών επαγγελμάτων, γεγονός στο οποίο οι εργαζόμενοι του κλάδου έχουν εκφράσει επανειλημμένα την αντίθεσή τους, καθώς και η αλλαγή του τρόπου τιμολόγησης των υπηρεσιών που παρέχουν.