Μία στις τέσσερις γερμανικές επιχειρήσεις θα μειώσει το προσωπικό της

Πάνω από μία στις τέσσερις επιχειρήσεις στη Γερμανία προβλέπουν ότι θα ελαττώσουν τις θέσεις απασχόλησης το 2013, εξαιτίας της μείωσης τόσο της παραγωγής, όσο και των εξαγωγών τους, σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Ινστιτούτου της Κολωνίας.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε ένα δείγμα 2.306 γερμανικών επιχειρήσεων, το 28% των οποίων δηλώνουν πως θα μειώσουν το προσωπικό τους, έναντι 20% αυτών που θα αυξήσουν το προσωπικό τους. Ακόμα, το 29% των επιχειρήσεων θα μειώσουν τις επενδύσεις τους, όταν στις αρχές του 2012 το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 16%.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, “οι γερμανικές επιχειρήσεις αναμένουν μία αβέβαια, από οικονομική άποψη, χρονιά το 2013. Όλο και περισσότερο παγώνουν τις προβλέψεις τους για προσλήψεις και επενδύσεις. Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη έχει αρχίσει να θίγει και τη Γερμανία μέσω των εξαγωγών της”.

Το Οικονομικό Ινστιτούτο της Κολωνίας τονίζει ότι θα πρέπει η Γερμανία να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφύγει την ύφεση το 2013, σημειώνοντας ότι οι αναλυτές προβλέπουν ανάπτυξη 0,75%, όμως για να επιβεβαιωθεί αυτή η πρόβλεψη θα πρέπει να μην επιδεινωθεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη.