Μήνυμα από την ΕΚΤ: “Κάντε γρήγορα μεταρρυθμίσεις”

Τον κίνδυνο να χάσει η Ευρωζώνη το οικονομικό momentum και να καθυστερήσει η ανάκαμψη στην περιοχή υπογράμμισε, μιλώντας στη Λευκωσία, ο Μπενουά Κερέ, στέλεχος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καλώντας τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να επιταχύνουν τις μεταρρυθμίσεις.

“Αν δεν υπάρξει ένα επαρκές μείγμα νομισματικών, δημοσιονομικών και δομικών πολιτικών που θα δημιουργήσει εμπιστοσύνη και θα διατηρήσει την ιδιωτική κατανάλωση και τις επενδύσεις, κινδυνεύουμε για μία ακόμα φορά με μία αυτοεκπληρούμενη απώλεια του momentum και μία ετεροχρονισμένη ανάκαμψη”, σημείωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

“Από την πλευρά μας, είμαστε πλήρως δεσμευμένοι να παίξουμε το ρόλο μας σε αυτό το μείγμα πολιτικών, ο οποίος είναι να εκπληρώσουμε την αποστολή μας και να φέρουμε τον πληθωρισμό ξανά προς το 2%”, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην εμπειρία από την κρίση στην Ευρωζώνη και τις μεταρρυθμίσεις στα κράτη της Βαλτικής, ο Κερέ σημείωσε πως οι εμπροσθοβαρείς μεταρρυθμίσεις φαίνεται πως αποφέρουν καλύτερα αποτελέσματα από μία πιο σταδιακή προσέγγιση.