“Ο Μοσκοβισί είναι ο Δούρειος Ίππος μέσα στην Κομισιόν”

“Σκάνδαλο” χαρακτήρισε τον διορισμό του Πιέρ Μοσκοβισί ως νέου επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων ο Γερμανός ευρωσκεπτικιστής ευρωβουλευτής Χανς-Όλαφ Χένκελ, που μάλιστα δε δίστασε να αποκαλέσει τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας “Δούρειο Ίππο μέσα στην Κομισιόν”.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην ιστοσελίδα EurActiv.com αν περιμένει θετικές εξελίξεις από τη νεοεκλεγείσα Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής του κόμματος “Εναλλακτική για τη Γερμανία” τόνισε: “Πρέπει να περιμένουμε για να δούμε. Φυσικά είναι μια τεράστια απογοήτευση, σχεδόν ένα σκάνδαλο, ότι ο Μοσκοβισί ανέλαβε τις οικονομικές και χρηματοοικονομικές υποθέσεις ως Επίτροπος. Αυτό βάζει την αλεπού να φυλάει το κοτέτσι. Με τον τρόπο αυτό η Μέρκελ έχει εξασφαλίσει ότι οι Γάλλοι εξακολουθούν να έχουν το δικό τους Δούρειο Ίππο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό είναι σίγουρα προς το συμφέρον της Μερκελ και του Σόιμπλε. Όσο περισσότερο αποδυναμώνεται το δημοσιονομικό σύμφωνο, τόσο λιγότερο είναι εμφανές ότι τα γερμανικά συμφέροντά καταπατώνται εκ νέου”.

Ερωτηθείς για τα θέματα που απασχολούν την παράταξή του στο Ευρωκοινοβούλιο, ανέφερε ότι η ψήφοι των ευρωβουλευτών του AfD θα εξαρτηθούν από τις ακροάσεις των Επιτρόπων και τα προσόντα τους, θεωρεί ωστόσο δεδομένο ότι θα καταψηφίσουν τον Μοσκοβισί.