ΟΟΣΑ: Μειώνει τις εκτιμήσεις για ανάπτυξη στην Ευρωζώνη

Μειωμένες είναι οι εκτιμήσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) σχετικά με την ανάπτυξη της ευρωζώνης για το 2014. Στην τριμηνιαία έκθεση του ο Οργανισμός εμφανίζει μειωμένες προβλέψεις οι οποίες ανέρχονται στο 0,8% ενώ παράλληλα προτρέπει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να στηρίξει την οικονομία και να αποτρέψει τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού.

Να σημειωθεί ότι οι εκτιμήσεις του Μαΐου έκαναν λόγο για ανάπτυξη 1,2% το 2014 και 1,7% το 2015. Σε ότι αφορά το 2015 ο οργανισμός εκτιμά ότι η ανάπτυξη της ευρωζώνης το 2015 θα αυξηθεί στο 1,1%.

Ελαφρώς μειωμένες είναι και οι εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ για την αμερικανική οικονομία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΟΟΣΑ εκτιμά η αμερικανική οικονομία θα σημειώσει 2,6% και 3,5% αντίστοιχα. Για την Ιαπωνία, εκτιμάται ότι, η ανάπτυξη θα διαμορφωθεί στο 0,9% και στο 1,1% το 2014 και το 2015 αντίστοιχα και για την Κίνα οι αντίστοιχες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 7,4% και 7,3%.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη πρέπει να ενισχυθεί λόγω της χαμηλότερης των προβλέψεων ανάπτυξης. Επίσης, ο διεθνής οργανισμός επισημαίνει την ανάγκη για  μεγαλύτερη νομισματική στήριξη.