Μαζική αγωγή καταθετών κατά της Κύπρου για το κούρεμα

Αγωγή κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας κατέθεσαν 100 Έλληνες καταθέτες που υπέστησαν κούρεμα στις καταθέσεις τους τον Μάρτιο του 2013, με βάση την απόφαση του Eurogroup για το bail-in στη Λαϊκή Τράπεζα και την Τράπεζα Κύπρου. Οι καταθέτες έχουν υποστεί ζημιές ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Με στόχο να ανακτήσουν τις απώλειες τους, τα δικηγορικά γραφεία Grant & Eisenhofer, Kessler Topaz Meltzer & Check and Kyros Law, μαζί με το διεθνές δικηγορικό γραφείο Volterra Fietta, κατέθεσαν αγωγή κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των δικηγόρων που δημοσιεύει το marketwatch.com, έχει διαμορφωθεί μια νέα συμμαχία με τους κορυφαίους δικηγόρους που υπερασπίζονται τους επενδυτές προκειμένου να βοηθήσει τους ζημιωθέντες.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που η διμερής συνθήκη θα δοκιμαστεί με αγωγή των επενδυτών που έχουν υποστεί ζημιές που απορρέουν από την ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική κρίση, η οποία συμπαρέσυρε την Ελλάδα και την Κύπρο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Grant & Eisenhofer Jay Eisenhofer.

«Πιστεύουμε στις αξίες των απαιτήσεων των ζημιωθέντων επενδυτών και θα συνεργαστούμε στενά με τη Kyros Law και Volterra Fietta για να ανακτήσουν τα χαμένα κεφάλαια τους», πρόσθεσε.