Η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη στο τιμόνι της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου;

Η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του κυπριακού δικτύου Sigmalive, η αντικαταστάτρια του Πανίκου Δημητριάδη, ο οποίος παραιτήθηκε σήμερα από τη θέση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.

Διαβάστε: Παραιτήθηκε ο Πανίκος Δημητριάδης

Σημειώνεται ότι, βάσει του συμβολαίου του Πανίκου Δημητριάδη, θα πρέπει να παραμείνει στη θέση του για έναν ακόμα μήνα, ενημερώνοντας τον αντικαταστάτη του, πριν αυτός αναλάβει τα καθήκοντά του, και άρα η αλλαγή σκυτάλης στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου θα ολοκληρωθεί στις 10 Απριλίου.

Η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη γεννήθηκε στην Αμμόχωστο στις 13 Ιουλίου του 1956. Αποφοίτησε από το Α΄ Γυμνάσιο Αμμοχώστου το 1974.

Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Southampton, στην Αγγλία. Συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου στις Η.Π.Α., απ’ όπου πήρε τον τίτλο Master.

Το 1981 διορίστηκε στο υπουργείο Οικονομικών στη θέση Οικονομικού Λειτουργού. Το 1991 προήχθη στη θέση Ανώτερου Οικονομικού Λειτουργού στο ίδιο Υπουργείο. Το 1995 διορίστηκε Βοηθός ΄Εφορος Ασφαλειών και μέχρι το 1998 προΐστατο της Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Από το 1993 μέχρι το 1998 διετέλεσε αναπληρώτρια Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου.

Την 1η Δεκεμβρίου του 1998 διορίστηκε από τον τότε Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας.

Το 2000 ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών του Ηνωμένου Βασιλείου (Association of Chartered Certified Accountants) την ανέδειξε σε επίτιμο μέλος του. Ήταν η πρώτη φορά παγκόσμια που ο Σύνδεσμος απένειμε σε μη μέλος του τη διάκριση αυτή. Έχει δύο παιδιά.