Δημητριάδης: Eίπα στον πρόεδρο ότι έρχεται κούρεμα – μου είπε ότι είναι σε δεξίωση

Ενήμερος από τις 4 Μαρτίου ότι το πρόγραμμα για την Κύπρο περιλάμβανε συμμετοχή καταθετών, το γνωστό κούρεμα καταθέσεων, ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Αυτό αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη χθεσινοβραδινή εκπομπή του Σίγμα «60 Λεπτά», ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης, ο οποίος, όπως ανέφερε, από το ίδιο βράδυ που ο ίδιος πληροφορήθηκε για το γεγονός αυτό, ενημέρωσε τηλεφωνικώς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

"Για το ενδεχόμενο κουρέματος μάθαμε στις 4 Μαρτίου. Στις 4 Μαρτίου στην ΕΚΤ, όταν γινόταν σύσκεψη, υπήρχε μια άτυπη ενημέρωση για το Γιούρογκρουπ που έγινε στις 4 Μαρτίου, και μας ανέφεραν όλα αυτά· ότι για να μπει η Γερμανία, η Φινλανδία και η Αυστρία στο πρόγραμμα, έπρεπε να επιβεβαιώσει το ΔΝΤ ότι το χρέος της Κύπρου ήταν βιώσιμο. Το ΔΝΤ επιβεβαίωσε ότι μπορούσαμε να πάρουμε στο σύνολο 10 δις και είπαν ότι τα υπόλοιπα θα έπρεπε να έρθουν με κάποιας μορφής συμμετοχή των καταθετών. Αυτό ακούσαμε', ανέφερε σύε συνέντευξη του στο sigmalive.

Απαντώντας στο ερώτημα: "Όταν το μάθατε, ποιον ενημερώσατε;"είπε: "Αμέσως, το ίδιο βράδυ, ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ουσιαστικά, μου απάντησε ότι ήταν σε κάποια δεξίωση στο Προεδρικό. Εγώ του είπα ακριβώς αυτά που γνώριζα. Δέκα δις είναι το πρόγραμμα της Κύπρου, υπάρχει συμμετοχή καταθετών, και έγινε μάλιστα στην παρουσία ενός εκ των ανώτερων διευθυντών της Κ.Τ. Τηλεφωνικώς".