Δολοφονήστε τον Ομπάμα και θα πληρωθείτε σε bitcoins…

Το ψηφιακό νόμισμα bitcoin έχει τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα λόγω της απότομης ενίσχυσής του σε σχέση με το δολάριο, με την ισοτιμία να έχει φτάσει ως και τα 900 δολάρια. Όμως τώρα το bitcoin συγκεντρώνει αρνητική δημοσιότητα, καθώς ένα άτομο με το ψευδώνυμο Kuwabatake Sanjuro έχει δημιουργήσει μία ιστοσελίδα στην οποία ο καθένας μπορεί να ζητήσει ανώνυμα τη δολοφονία κάποιας γνωστής προσωπικότητας, προσφέροντας σε αντάλλαγμα bitcoins.

Το θέμα αυτό αποκάλυψε το περιοδικό Forbes στην ιστοσελίδα του, μετά από ένα e-mail που δέχθηκε από τον Sanjuro ο συντάκτης του, Άντι Γκρίνμπεργκ.

Πώς λειτουργεί λοιπόν το Assassination Market; Πολύ απλά, οι χρήστες προσφέρουν ανώνυμα bitcoins για τη δολοφονία κάποιας εξέχουσας προσωπικότητας, και αν κάποιος όντως δολοφονήσει τον “στόχο” και μπορέσει να το αποδείξει, τότε κερδίζει τα bitcoins που έχουν συγκεντρωθεί.

Για την ώρα, υπάρχουν μόνο έξι στόχοι, μεταξύ των οποίων ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, και ο διευθυντής της μυστικής υπηρεσίας NSA, Κιθ Αλεξάντερ, ενώ το μεγαλύτερο “ποσό” μέχρι τώρα έχει συγκεντρώσει ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκι, με 124,14 bitcoins, που με βάση την τρέχουσα ισοτιμία αντιστοιχούν σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες δολάρια.

Γιατί όμως όλα αυτά; Σε επικοινωνία του με το δημοσιογράφο, ο Sanjuro εξήγησε πως με τον τρόπο αυτό “ο κόσμος θα αλλάξει προς το καλύτερο”. Ο ίδιος οραματίζεται έναν κόσμο χωρίς πολέμους, χωρίς μυστικές υπηρεσίες, χωρίς πυρηνικά, χωρίς στρατούς, χωρίς καταπίεση, χωρίς περιορισμούς στις εμπορικές συναλλαγές. “Πιστεύω ακόμα ότι μόλις δολοφονηθούν μερικοί πολιτικοί και συνειδητοποιήσουν ότι έχουν χάσει τον πόλεμο κατά της ιδιωτικότητας, οι δολοφονίες μπορούν να σταματήσουν και μπορούμε να μεταβούμε σε μία φάση ειρήνης, ιδιωτικότητας και ελεύθερης αγοράς”, σημειώνει.

Η ιστορία αυτή δείχνει τη “σκοτεινή” πλευρά του bitcoin, που ακόμα είναι στα “σπάργανα”, και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η εξέλιξή του...