Σουλτς: Η Γερμανία μπορεί να κάνει περισσότερα για τους πρόσφυγες

Να συμβάλουν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αντιμετώπιση του προβλήματος της μετανάστευσης ζήτησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, μιλώντας σε εκπομπή της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

“Αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα που έχουν οι γερμανικοί δήμοι και κοινότητες, εάν δεχθούν και άλλους πρόσφυγες. Είμαστε όμως η πλουσιότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν διαθέσουμε τους απαραίτητους πόρους στους δήμους και τις κοινότητες, τότε η Γερμανία, που κάνει ήδη πολλά, μπορεί σίγουρα να κάνει ακόμη περισσότερα”, δήλωσε ο Σουλτς, που έσπευσε να διευκρινίσει ότι η Γερμανία δεν μπορεί ασφαλώς να λύσει μόνη της το πρόβλημα.

“Όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να συμβάλουν. Γι' αυτό είμαι λίγο απογοητευμένος που ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών διατείνεται ότι κάνουμε ήδη αρκετά. Θα έπρεπε να καλέσει τους υπόλοιπους να κάνουν όλοι μαζί περισσότερα”, πρόσθεσε ο Γερμανός πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, που έκανε ακόμα αναφορά στο ζήτημα της σχέσης μεταξύ των εμφυλίων πολέμων σε χώρες προέλευσης μεταναστών και των ευρωπαϊκών εξαγωγών όπλων.