Δεν υποβαθμίζει την Ισπανία η Moody’s

Η οίκος αξιολόγησης Moody’s ανακοίνωσε την Τρίτη, ότι διατηρεί την αξιολόγηση της ισπανικής οικονομίας στο επίπεδο Baa3.

Η απόφαση της Moody’s, ελήφθη μετά από ενδελεχή επανεξέταση των στοιχείων, που άρχισε τον Ιούνιο και επιτρέπει στην Ισπανία να διατηρηθεί στην κατηγορία, των χωρών που είναι σε θέση να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Η Moody’s εντούτοις συνοδεύει την αξιολόγηση της ισπανικής οικονομίας, με "αρνητική προοπτική".

Ο οίκος αξιολόγησης ανέφερε σε ανακοίνωσή του, ότι η διατήρηση της Ισπανίας στην κατηγορία "Baa3", προκύπτει από τρεις «θετικές αλλαγές» που έχουν συμβεί από τον Ιούνιο έως σήμερα.

Κατ 'αρχάς, είναι η διαφαινόμενη βούληση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να αναλάβει άμεσες αγορές ισπανικών κρατικών ομολόγων. Επίσης η Moody’s πιστεύει, ότι η Ισπανία θα τεθεί πιθανότατα προληπτικά υπό την πιστωτική βοήθεια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), ο οποίος τέθηκε πρόσφατα σε εφαρμογή, γεγονός που θα επιτρέψει στην ΕΚΤ, να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αγοράς ισπανικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά.

Εν ολίγοις, η ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης προσθέτει, η Moody’s πιστεύει ότι η υποστήριξη της ζώνης του ευρώ και οι προσπάθειες της ΕΚΤ, θα επιτρέψουν στο ισπανικό κράτος να συνεχίσει να έχει πρόσβαση στις αγορές σε λογικές τιμές, παρέχοντας ταυτόχρονα τον απαιτούμενο χρόνο, για να σταθεροποιηθεί το χρέος τα επόμενα χρόνια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...