Εν μέσω shutdown κυκλοφορεί το νέο… hi-tech 100δόλαρο !

Μπορεί οι Ηνωμένες Πολιτείες να βρίσκονται στη δίνη της άτυπης στάσης πληρωμών, όμως αυτό δεν εμπόδισε την κυκλοφορία σήμερα του νέου νομίσματος των 100 δολαρίων, το οποίο μάλιστα είναι... hi-tech !

Το νέο χαρτονόμισμα, που απεικονίζει και πάλι τον Βενιαμίν Φραγκλίνο, περιλαμβάνει περισσότερες δικλείδες ασφαλείας που το προστατεύουν από τους παραχαράκτες. Μεταξύ αυτών, μία τρισδιάστατη μπλε λωρίδα ασφαλείας και ένα μελανοδοχείο στο χρώμα του χαλκού, μέσα στο οποίο διακρίνεται ένα πράσινο κουδούνι. Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, τα στοιχεία αυτά είναι πολύ δύσκολο να αντιγραφούν από τους επίδοξους παραχαράκτες.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, το νέο χαρτονόμισμα είναι το αποτέλεσμα περισσότερων από δέκα χρόνων έρευνας και ανάπτυξης, καθώς τα τελευταία χρόνια οι εξελίξεις στο λογισμικό σχεδιασμού και την εκτύπωση υψηλής ποιότητας έχουν διευκολύνει το έργο των παραχαρακτών, ενώ έχουν κάνει πιο δύσκολο τον εντοπισμό των πλαστών χαρτονομισμάτων.

Εξάλλου, το χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων είναι το... αγαπημένο των παραχαρακτών, αν και δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για την κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων στις ΗΠΑ.