Κάμερον: Δεν πληρώνουμε τα 2,1 δισ., δεν είναι φραγκοδίφραγκα!

Αμετακίνητος στην άρνησή του να καταβάλει η χώρα του τα επιπλέον 2,1 δισ. ευρώ για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένει ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, παρά τις απειλές της Κομισιόν για πρόστιμα σε περίπτωση που δεν καταβληθεί μέχρι την 1η Δεκεμβρίου η συνεισφορά της Βρετανίας.

“Η Βρετανία δε θα πληρώσει τα 2 δισ. ευρώ σε κανέναν την 1η Δεκεμβρίου και απορρίπτουμε την πληρωμή ενός τέτοιου ποσού. Θα πολεμήσουμε με όλα τα πιθανά μέσα”, υπογράμμισε ο Κάμερον μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο.

“Το ύψος και η χρονική στιγμή αυτού του αιτήματος είναι απαράδεκτα”, πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, αποσπώντας χειροκροτήματα και επευφημίες από τα στελέχη των Συντηρητικών, και υπογράμμισε ότι πρόκειται για “χρήματα των Βρετανών φορολογουμένων, όχι φραγκοδίφραγκα”.

Απαντώντας στις απειλές της Κομισιόν για πρόστιμα, ο Κάμερον υποστήριξε πως “δεν υπάρχει άμεση ανάγκη να καταβληθούν τα χρήματα”, εξηγώντας πως το ποσό αυτό ήταν μία προκαταρκτική εκτίμηση που μπορεί να μην έχει οριστικοποιηθεί μέχρι την επόμενη χρονιά.
“Για εμάς που θέλουμε να επιχειρηματολογήσουμε ότι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει, αυτή δεν ήταν μία καλή εξέλιξη”, σημείωσε ο Κάμερον. “Νομίζω πως αξίζει μία τελευταία προσπάθεια διαπραγμάτευσης της θέσης της Βρετανίας εντός της ΕΕ. Αυτό θέλει ο κόσμος, αυτό θα κάνω”.