Ο πρίγκιπας του σολομού είναι ο τρίτος νεότερος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο

Ο πρίγκιπας του σολομού είναι ο τρίτος νεότερος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο

Ο Gustav Magnar Witzøe ξοδεύει τα λεφτά του σε ταξίδια, γρήγορα αυτοκίνητα και... πούρα

Υπάρχει πάντα ένα έντονο ενδιαφέρον για τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο - πού και πώς ζουν, τα πρώτα τους ταπεινά βήματα, πώς ξοδεύουν τα ατελείωτα χρήματά τους, αν κολυμπάνε σε πισίνα με... δολάρια, αν πίνουν σαμπάνια για πρωινό, πόσα τζετ διαθέτει ο στόλος τους... Και αν αυτός είναι ο τρίτος νεώτερος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο-και ο πλουσιότερος άνθρωπος της Νορβηγίας- και έχει χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου βίκινγκ που λατρεύουν/ζηλεύουν οι νότιοι, τότε είναι σίγουρα μια ενδιαφέρουσα περίπτωση για μελέτη.

Ο Gustav Magnar Witzøe είναι απίστευτα νέος και όμορφος, σίγουρα τυχερός για πολλούς και μισητός για άλλους τόσους -λόγω φθόνου για όλα τα παραπάνω προτερήματα και έχει όλη τη ζωή μπροστά του για να αποδείξει ότι είναι άξιος για τον εν λόγω τίτλο. Ο 24 Μαΐων βορειοευρωπαίος χρωστά την λαμπερή ζωή του σε ένα νοστιμότατο και θρεπτικό πλάσμα της θάλασσας που ζει σε κρύα νερά στο βόρειο Ατλαντικό και σε ποταμούς που εκβάλλουν σε αυτό. Ο σολομός εκτρέφεται σε ιχθυοκαλλιέργειες, με κύριες χώρες παραγωγής τη Νορβηγία, το Καναδά και τη Χιλή. Αφήστε στην άκρη τις δυο τελευταίες χώρες και μένουμε στον ευρωπαϊκό βορρά, τη Νορβηγία εκεί όπου ο Gustav κατέχει σχεδόν το ήμισυ της νορβηγικής εταιρείας ιχθυοκαλλιέργειας Salmar, μια από τους μεγαλύτερους παραγωγούς σολομού στον κόσμο, ένα δώρο που τον χάρισε ο πατέρας του ένα χρόνο αφότου αποφοίτησε από το σχολείο.

«Ο μπαμπάς ήταν μηχανικός και δεν είχαμε τόσα πολλά λεφτά όταν ήμουν μικρός. Δεν υπήρχαν ποτέ πολλά λεφτά κάτω από το στρώμα», είχε δηλώσει σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του στο νορβηγικό σάιτ, Dagens Naeringliv. «Με μεγάλωσαν έτσι ώστε να είμαι ταπεινός με τα χρήματα», συμπλήρωσε θέλοντας με αυτό τον τρόπο να πείσει ίσως ότι δεν είναι από εκείνα τα διαδικτυακά «πλουσιόπαιδα» που επιδεικνύουν την αστραφτερή ζωή τους για τα likes και τον followers.

Πέντε χρόνια μετά το τέλος των σχολικών του περιπετειών, και η περιουσία του αξίζει κάτι περισσότερα και κάτι λιγότερα από 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

??

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe) στις

Ο «τρίτος νεότερος...» και τα λοιπά νέος, μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ της γκλάμορους οικογένειάς του, των εξωτικών διακοπών, των στούντιο τατουάζ, τις αγορές επώνυμων και πανάκριβων ενδυμάτων και των επενδύσεων σε τοπικές startups.

Η Salmar εδρεύει στο νησί Frøya στην περιοχή της Κεντρικής Νορβηγίας, όπου επίσης διαθέτει εργοστάσιο επεξεργασίας.

Με τον πατέρα του, Gustav Witzøe

Ο πατέρας του Gustav Magnar, Gustav Witzøe - ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία το 1991 - έδωσε ένα μεγάλο φιλέτο της εταιρείας στον Gustav Magnar το 2013, όταν ήταν μόλις 19 ετών.
Ο Gustav Witzøe, ο οποίος εξακολουθεί να διευθύνει την εταιρεία, δήλωσε ότι η οικογένεια είχε «πολύωρες συζητήσεις» σχετικά με την απόφαση να τοποθετήσει έναν 19χρονο ως υπεύθυνο για τις μετοχές της εταιρείας. «Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα», είπε σύμφωνα με πληροφορίες. «Μπορεί να σας επηρεάσει με πολλούς τρόπους, με καλό και κακό τρόπο. Θα μπορούσε να επηρεάσει τις σχέσεις με φίλους».

Ενώ ο πατέρας του «τρέχει» την Salmar, ο Gustav θέλει να «αφήσει το σημάδι του» κάνοντας επενδύσεις σε τοπικές τεχνολογικές επιχειρήσεις. Το 2017 επένδυσε στη νορβηγική υπηρεσία Snobchat-challenger Gobiand και Airbnb host Keyler.

Έξω από τους κόσμους του σολομού και της τεχνολογίας, ο Gustav Magnar έχει πολλά τατουάζ και προφανώς είναι πραγματικά in fashion, τόσο in που είναι τακτικός πελάτης φανταχτερών ντεφιλέ παρακολουθώντας από τη πρώτη σειρά τα μοντέλα και όλα όσα εκείνα έχουν να του προτείνουν. Οι εμφανίσεις του άλλωστε μαρτυρούν το γούστο του- μοντέρνα και πανάκριβα κοστούμια αλλά και ένα πιο κάζουαλ-σικ ντύσιμο για τις εξορμήσεις του με τους συνομηλίκους του.

Στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media, ο Νορβηγός... καλλονός, «βομβαρδίζει» ακατάπαυστα τους folowers του για την «ταπεινή» ζωή που ακολουθεί -όχι με τον τρόπο που κάνουν τα «πλουσιόπαιδα» των social media.

Ο 24χρονος, κατεβαίνει συχνά από τον κρύο βορρά για πιο εύκρατα και σικ- θερμά κλίματα όπως το Ντουμπάι και Άμπου Ντάμπι, ρίχνει τις βουτιές του στα καταγάλανα ελληνικά νερά, πετάγεται με το αεροπλάνο του για σκι κάπου στην Ελβετία, κατεβαίνει για γκολφ- ένα από τα χόμπι που ακολουθεί φανατικά και ίσως τον διατηρεί σε αυτή τη φόρμα που είναι-, στο Λας Βέγκας, . Όταν δεν είναι πάνω σε χιονοπέδιλα ή σε κάποιο γιοτ, γυρίζει τη μίζα της Πόρσε του και οδηγεί γύρω στα στενά και λεωφόρους της άρτιας πατρίδας του. Και αν η ζωή του δε σας φαίνεται και τόσο λαμπερή, δείτε τον να απολαμβάνει το πούρο του φορώντας γαλάζιο κοστούμι και γραβάτα ενώ κοιτά πίσω από τα μαύρα γυαλιά του το φακό.

Dårlig stup as.. @kebekken #hellas #seilbåt #dagsfylla #woop

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe) στις