Η… αλευροκίνητη οικογένεια Στεργίου

Η… αλευροκίνητη οικογένεια Στεργίου

Από το μικρό εργαστήριο στη Νέα Φιλαδέλφεια στην κορυφή της αγοράς

Εν αρχή… είναι το αλεύρι. Και στη συνέχεια πολλά άλλα υλικά όπως λάδι, βούτυρο, σοκολάτα, φρούτα, ξηροί καρποί και πολλά άλλα. Το αποτέλεσμα είναι ένα αμλετικού επιπέδου δίλημμα «γλυκό ή αλμυρό;» και αμέτρητα μικρότερα «σάντουιτς; κρουασάν; κέικ; κριτσίνια; μπαγκέτα;» κ.ό.κ. Όποιος έχει μπει σε ένα κατάστημα ή έχει σταθεί μπροστά από ένα stand Στεργίου, καταλαβαίνει τη δυσκολία επιλογής.

Γράφει η Λήδα Δεληγιάννη

Όλα ξεκίνησαν – εν αρχή το αλεύρι όπως προαναφέρθηκε- σε ένα μικρό εργαστήριο στη Νέα Φιλαδέλφεια το 1965. Σχεδόν 10 χρόνια μετά, το 1974, το μικρό εργαστήριο έχει γίνει πλέον εταιρεία, με την μορφή της ΟΕ (ομόρρυθμος εταιρεία).

Από το εργαστήριο της Νέας Φιλαδέλφειας σε κάθε «γωνιά» της αγοράς

Μια δεκαετία αργότερα, οι ανάγκες για κάλυψη της ολοένα αυξανόμενης ζήτησης οδηγούν την εταιρεία σε μια μεγάλη επέκταση δραστηριότητας, με έναν ιδιόκτητο χώρο 4.000 τμ, στη Μεταμόρφωση.

Το 1989, λειτουργεί το πρώτο κατάστημα λιανικής των «Στεργίου», επίσης στη Μεταμόρφωση (σίγουρα όσοι βγαίνετε στην Εθνική Οδό από τον κόμβο της Μεταμόρφωσης ξέρετε περί τίνος… πρόκειται).

Το 1998, οι εμπορικές συμφωνίες με ποικίλα καταστήματα τροφίμων, λιανικής και εστίασης ανοίγουν πλέον ένα πολύ μεγάλο δίκτυο πώλησης των προϊόντων «Στεργίου». Ένα χρόνο αργότερα, έρχεται μια ιδιόκτητη μονάδα παραγωγής 18.000 τμ για να καλύψει τη ζήτηση.

Το 1999 - 2000 η εταιρεία αποκτά μια θυγατρική με την επωνυμία «Διανομές Στεργίου A.E.».

Ενώ το 2003 γίνεται το εμπορικό βήμα – ορόσημο της συνεργασίας με μεγάλες αλυσίδες super market.

Ο «βενιαμίν» των καταστημάτων Στεργίου ανοίγει το 2012, στην Κηφισιά.

Σήμερα η εταιρεία απασχολεί περίπου 200 υπαλλήλους σε όλα τα πόστα. Ενώ το πλειοψηφικό πακέτο ιδιοκτησίας παραμένει σε μέλη της οικογένειας, τους Ευγενία, Eλένη, Δημήτρη και Παναγιώτη Στεργίου.

Τα προϊόντα «Οικογένεια Στεργίου» διατίθενται σε περισσότερα από 5.000 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ισολογισμού της εταιρείας, ο τζίρος της άγγιξε τα 22, 3 εκατ. ευρώ το 2016 και τα καθαρά κέρδη τα 2 εκατ. ευρώ!

Τα σάντουιτς και το… χακί

Το όνομα «Στεργίου» είναι σίγουρα γνωστό και σε όσους έχουν πάει στρατό! Η εταιρεία είναι εδώ και πολλά χρόνια ένας από τους βασικούς προμηθευτές των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Εκτός από τα κοινώς γνωστά ως ΚΨΜ του Ελληνικού Στρατού, τα προϊόντα «Οικογένεια Στεργίου» διατίθενται και σε 2.500 κυλικεία σε δημόσιες υποδομές (όπως νοσοκομεία, σχολεία και σχολές) αλλά και σε ιδιωτικά κέντρα και χώρους μαζικής εστίασης, ψυχαγωγίας και εργασίας.

Σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, η «Οικογένεια Στεργίου» είναι μια από τις 500 ελληνικές εταιρείες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

15
σχόλια
 1. avatar Hits

  Φτηνοι βιομηχανοποιιμενοι υδατανθακες (Νεκρες τροφες)

 2. avatar Μαιρη

  Εξαιρετικά προϊόντα

 3. avatar Σκορπιός

  Μεγάλη και καλή ποικιλία των προϊόντων τους, να παραμείνετε έτσι και καλύτεροι!

 4. avatar ΚΑΤΕΡΙΝΑ

  έχω τις καλύτερες γευστικές αναμνήσεις από τα ολόφρεσκα και νοστιμότατα σάντουιτς που διέθετε το κυλικείο της τράπεζας που δούλευα

  1. avatar Δήμης Μπουσθένης

   Όλο σάντουιτς τρώγατε στην τράπεζά σας, γι' αυτό, φαίνεται, τίναξε τα πέταλα.

 5. avatar ΓΓΓΗ

  ΕΧΩ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ 1994 !!!!!!!!!!!!!!!!

 6. avatar Νίκος

  Τι υπουργοί και κουραφέξαλα Είναι η καλύτερη επιχείρηση αρτοποιίας στην Ελλάδα να μην σου πω στην Ευρώπη.... Όταν πάει κάποιος καλά αμέσως να τον φάμε...

  1. avatar Nota

   Δεν έχεις δοκιμάσει φαίνεται ακόμη προιόντα του ΤΕΡΚΕΝΛΗ

 7. avatar Λιχουδια

  Αξιαλενεκαλητερανασουβγητοονωμα

 8. avatar Γιώργης

  Οικογένεια Στεργίου μπράβο σας... Σας θυμάμαι στο στενάκι -καθετος Πίνδου- γιατί εμένα απέναντι στην Κλημανογλου. Δουλέψατε σκληρά και αυτό τα λέει όλα . Είστε παράδειγμα για μίμηση. Τώρα ζω μόνιμα στην Αρκαδία αλλά σας βρίσκω και εδώ ....

 9. avatar Είναι τα καλύτερα τυποποιημένα προϊόντα που φάγαμε.μας αρέσουν πολύ! Ελενη

  Ψ φωτογραφίες

 10. avatar Σωτήρης.Π

  Άλλη μια κλασική περίπτωση ανθρώπων που εργάστηκαν σκληρά και με λίγη τύχη ανταμοιφθηκαν.
  Γνωστού υπουργού και αλλά τέτοια να μη λέτε αν δε ξέρετε.
  Αν ξέρετε να τα πείτε υπαίτιοι των νόμων για να προστατέψετε το κράτος και το στρατό.
  Αλλα όλοι ξέρουμε και ξέρουμε...
  Οι άνθρωποι κοπιασαν εργάστηκαν σκληρά, ρισκάραν το κεφάλι και τις περιουσίες τους τη στιγμή που εμείς οι άλλοι αναζητούσαν τη Καλη και μόνον η δουλειά.

 11. avatar Okoboko

  Αντικειμενικά έχει πολύ ωραία πράγματα.

 12. avatar mple

  na nai kala h aderfh gnwstou ipourgou pou ton evale sta megala salonia!!

  1. avatar Kontra

   Τωρα εξηγουντε ολα!

Παρακαλούμε περιμένετε ...